62443 – Industriel Cybersikkerhed

IEC 62443 – Industriel Cybersikkerhed


IEC 62443 er et omfattende sæt standarder, der er udviklet for at håndtere cybersikkerhed i industrielle automatiserings- og kontrolsystemer (IACS). Standarderne giver retningslinjer for sikring af systemer i industrielle miljøer, herunder kraftværker, fabrikker og kritisk infrastruktur.

Serien er designet til at håndtere risikostyring, cybermodstandskraft, og systemsikkerhed i industrielle operationer, hvilket sikrer sikker kommunikation, dataintegritet og overordnet systemsikkerhed.

Vigtigheden af IEC 62443

IEC 62443 sikrer, at industrielle systemer er beskyttet mod cybertrusler, der kan forstyrre driften eller forårsage skade på personale, infrastruktur og miljøet.

Standarden er særlig vigtig for at beskytte kritisk infrastruktur mod cyberangreb, hvilket sikrer forretningskontinuitet og operationel pålidelighed.

Overholdelse af IEC 62443 er ofte påkrævet af regulatorer og industriens interessenter for at sikre, at industrielle systemer overholder bedste praksis for cybersikkerhed.

Vigtige Elementer i IEC 62443

Sikkerhedsniveauer (SLs): Definerer fire sikkerhedsniveauer (SL1 til SL4) baseret på graden af trusler eller modstand mod angreb.

    • SL1: Grundlæggende beskyttelse mod utilsigtede fejl eller simple angreb.
    • SL2: Beskyttelse mod forsætlige misbrug fra uautoriserede indsidere eller let tilgængelige cyberværktøjer.
    • SL3: Beskyttelse mod sofistikerede angreb fra hackere med færdigheder, værktøjer og moderate ressourcer.
    • SL4: Avanceret beskyttelse til systemer, der sandsynligvis vil blive angrebet af højt kvalificerede professionelle med betydelige ressourcer.

Risikostyring: Etabler en dybdegående forståelse af systemets sårbarheder og prioriter dem efter potentiel påvirkning.

Sikkerhedsarkitektur: Implementér sikkerhedskontroller på tværs af flere lag af systemarkitekturen, herunder hardware, software og netværkskomponenter.

Adgangskontrol: Definér og administrér, hvem der kan få adgang til kritiske dele af systemet for at forhindre uautoriserede handlinger.

Overvågning og Reaktion: Implementér systemer til at opdage potentielle cybertrusler og udarbejd en responsplan for at afbøde risici.

Anvendelsesområde

IEC 62443 gælder for industrielle automatiseringssektorer som energi, produktion, olie og gas, transport, og vand.

Det bruges til at sikre industrielle kontrolsystemer (ICS), supervisory control and data acquisition (SCADA) systemer, og distribuerede kontrolsystemer (DCS) mod cybertrusler.

Trin til Implementering af IEC 62443

  1. Risikostyring: Gennemfør en risikovurdering for at identificere potentielle sårbarheder i industrielle systemer.
  2. Sikkerhedsdesign: Udvikl en sikkerhedsarkitektur i overensstemmelse med det krævede sikkerhedsniveau (SL).
  3. Adgangskontrol: Opsæt strenge adgangskontrolmekanismer, der sikrer, at kun autoriseret personale kan få adgang til kritiske aktiver.
  4. Overvågning: Implementér overvågningsværktøjer til at opdage afvigelser og reagere på potentielle trusler i realtid.
  5. Reaktion og Gendannelse: Udvikl og implementér en hændelsesresponsplan for at minimere virkningen af cyberangreb og hurtigt genoprette driften.

Fordele ved IEC 62443

Forbedret Sikkerhed: Giver en solid ramme for at beskytte industrielle systemer mod cybersikkerhedsrisici.

Overholdelse af Regler: Sikrer, at organisationer overholder nationale og internationale cybersikkerhedsregler for kritisk infrastruktur.

Operationel Modstandsdygtighed: Forbedrer de cybermodstandskraftige industrielle operationer, hvilket sikrer, at systemerne kan modstå og komme sig efter cyberhændelser.

Oversigt

Ressourcer og Vejledning

– Cybersikkerhedsrammer: Organisationer kan følge rammer som NIST CSF (Cybersecurity Framework) eller ISO 27001 for bedste praksis.

ISO 27001 Dokument: Få adgang til den officielle ISO 27001-standard her.

– IEC 62443 Dokument: Få adgang til den officielle IEC-62433-standarder her.

Seneste Opdateringer og Nyheder

Nye Trusler i Industriel Cybersikkerhed: Hold dig opdateret med de seneste tendenser i cybertrusler, der målretter industrielle kontrolsystemer.

Kontaktinformation

For konsulent hjælp med cybersikkerhed riskstyring, send en e-mail til info@scengineering.dk eller brug vores kontaktformular.